GVA - Nieuw bestuur mikt op jonge gezinnen

Op 28 mei 2013

Op gebied van ruimtelijke ordening zal  Schilde  voortaan een streng en rechtvaardig beleid voeren met betrekking tot het verstrekken van vergunningen.

 

De gemeente garandeert een uniforme behandeling van elke bouwaanvraag. Verder blijft de verkavelingsstop behouden en komen er een nieuw gemeentelijk ruimtelijk structuurplan en nieuwe ruimtelijke uitvoeringsplannen voor de dorpskernen, kmo-zone, Lindencentrum, Schildestrand en het Moer.

 

Het groene karakter van  Schilde  blijft daarin bewaard. Ook zal het gemeentebestuur de verplichtingen met betrekking tot grond- en pandendecreet om sociale en betaalbare woningen te realiseren, nakomen. Het voert een premie in om het wonen in de dorpskernen aan te moedigen. Zo wil het jonge gezinnen met kinderen naar  Schilde  halen.

 

Het bestuur realiseert het nieuwe gemeenschapscentrum, een sporthal in  Schilde  en onderzoekt de mogelijkheden voor meer sportinfrastructuur in 's-Gravenwezel. De bib moet dan weer uitgroeien tot een hedendaagse en aangename ruimte waarin alle doelgroepen hun plaats vinden.

 

Op financieel gebied zal het bestuur een zuinig beleid voeren en wil het, ondanks alle uitdagingen waarvoor het staat, financieel gezond blijven. Ook zullen de inwoners betrokken worden bij alle grote projecten en investeringen.

 

Verder bevat het bestuursakkoord tal van initiatieven voor de jeugd, de Chiro, het milieu en het sociaal beleid.

 

"Deze bestuursnota is het resultaat van een intensief overlegtraject tussen het college en de gemeentelijke administratie.

 

Het coalitieakkoord tussen N-VA en CD&V voor de komende legislatuur werd afgewogen tegen het financiële kader en getoetst aan de praktische realisatie ervan met het huidige personeelskader". zegt burgemeester Dirk Bauwens (N-VA). PvN

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is