N-VA Schilde voert strijd tegen verstedelijking

Op 11 juni 2012

TOP 7

N-VA neemt in oktober voor de eerste keer deel aan de gemeenteraadsverkiezingen met een eigen lijst. Zoals verwacht is Dirk Bauwens lijsttrekker. "We willen volop gaan voor het bestuur en presenteren ons als een positief alternatief voor de bestaande coalitie, die al decennia lang de plak zwaait", vertelt hij. "Ons grote voordeel is dat we geen last uit het verleden moeten meesleuren en daarom staan er ook geen bekeerlingen van andere partijen op de lijst."

Om zich volledig als lijsttrekker in de strijd te werpen, staat Bauwens het voorzitterschap af aan Hendrik Bellens. Zelf blijft hij aan als ondervoorzitter. "Naast mezelf vinden we op de eerste zeven plaatsen gemeenteraadslid Dirk Bauwens, OCMW-raadslid Leen Scholiers, Peter Mendonck, Pascale Gielen, Gerald Van Acker van onze jongerenafdeling en voorzitster van de Parochiale Vrouwenbeweging Kathleen Krekels."

Op het programma

Op het vlak van lokale economie wil N-VA streven naar een gezonde mix van lokale detailhandelaars en ketens in de dorpskernen met buiten het dorp de huidige cluster van grote bedrijven. Verder staat een decentralisatie van de politiezone Voorkempen op het programma.

Op de foto : De ploeg van N-VA (van links) : Hendrik Bellens, Kathleen Krekels, Dirk Bauwens, Leen Scholiers, Peter Mendonck, Pascale Gielen, Gerald Van Acker.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is