Schotse Avond

Op 14 oktober 2011

 

Op 26 maart 2011 vond een thema-avond plaats georganiseerd door de besturen van N-VA Malle en Schilde. Zaal De Drie Rozen te ’s Gravenwezel werd voor deze gelegenheid omgetoverd tot een stukje Schotland en zat tot de nok gevuld. Schotse vlaggen en kaarten prijkten broederlijk naast de bekende Vlaamse symbolen. De gedachte achter het opzet bestond er immers uit gelijkenissen aan te stippen tussen deze twee staatloze volkeren. Dit ondernemen werd kracht bijgezet door niemand minder dan onze Europarlementariër Frieda Brepoels. Zij gaf die avond een boeiende uiteenzetting over het werk dat door o.a. Vlaanderen en Schotland samen verricht wordt binnen de koepel van de Europese Vrije Alliantie. Het voornaamste doel is een stem te geven aan regionalistische strekkingen binnen Europa die vooralsnog door grotere staatsverbanden gefnuikt worden.

 

Meer dan 100 genodigden woonden het gebeuren bij en genoten terloops van een heerlijke Schotse maaltijd, bereid onder de goede zorgen van Mieke Vermeyen. Na een openingsdrankje werden zij vergast op een zalmtoast met bijpassend slaatje, nadien op een heuse Scottish stew en tot slot op het typische Schotse dessert Cranachan. Uiteraard kon bij wijze van digestief Schotse whisky niet ontbreken. Een whiskykenner van dienst gaf een boeiende uiteenzetting over de verschillende soorten die Schotland rijk is. De geïnteresseerden werd nadien de mogelijkheid geboden zes smaken te proeven, waaronder enkele zeldzame types.

 

Voor de kersverse besturen van Malle en Schilde, die sinds de lokale bestuursverkiezingen begin dit jaar geopteerd hebben in de toekomst een eigen koers te varen, kon de organisatie van dit evenement gelden als een nieuwe start. Een laatste maal werden de handen in elkaar geslagen om met vereende krachten de Schotse avond op poten te zetten. Bij wijze van afsluiting van een jarenlange vruchtbare samenwerking, blikken zowel de besturen als de gasten terug op een meer dan geslaagde avond.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is