Hendrik Bellens nieuwe N-VA-voorzitter

Op 27 november 2017, over deze onderwerpen: Activiteiten en afdelingswerking, Algemeen Beleid

Op woensdag 22 november 2017 viel de keuze voor het voorzitterschap van het N-VA bestuur van Schilde – ’s-Gravenwezel op Hendrik Bellens. 

Voormalig afdelingsvoorzitter Sven Looyens: “Ik worstelde al enkele maanden met een chronisch gebrek aan tijd om het voorzitterschap te combineren met mijn werk. Zeker tijdens het nakende verkiezingsjaar wordt er van een voorzitter veel verwacht en ik wil niet dat mijn tijdsgebrek een sterke campagne in de weg staat. Ik had daarom aan Rik Bellens gevraagd om zich als opvolger kandidaat te stellen. Van Rik weten we dat hij de ervaring heeft met het leiden van een kiescampagne en hij kent de lokale partij van binnen en van buiten.  Ik ben daarom erg blij dat hij zich kandidaat heeft willen stellen en dat hij unaniem werd gesteund vanuit het bestuur, maar ik had eigenlijk niet anders verwacht.”

Hendrik Bellens is gemeenteraadslid, kersvers voorzitter van de N-VA-fractie, en was het eerste jaar van deze legislatuur ook voorzitter van de gemeenteraad. Hij is betrokken bij tal van verenigingen en kent de gemeente door en door. “We vinden het, samen met Sven, bijzonder jammer dat hij deze beslissing heeft moeten nemen, maar we respecteren natuurlijk dat er prioriteiten zijn in het leven. Meestal op de achtergrond, heeft hij de lokale afdeling vijf jaar lang leiding gegeven met veel gevoel voor mensenkennis en politiek inzicht.  Het verheugt me dan ook dat hij als bestuurslid beschikbaar blijft voor goede raad en advies. Mede dankzij hem staan wij vandaag met onze N-VA-bestuursploeg in Schilde–’s-Gravenwezel sterker dan ooit. Vol vertrouwen neem ik graag de taak op mij om dit het komende jaar verder uit te dragen en te verzilveren bij de komende gemeenteraadsverkiezingen !”

Het Nieuwsblad, zaterdag 25 november 2017, p. 4.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is