Micheline Duysens en Stefan Van den Heuvel willen huisdiersticker voor gezinnen in Schilde – ‘s-Gravenwezel

Op 30 mei 2018, over deze onderwerpen: Algemeen Beleid

De aandacht voor dierenwelzijn neemt toe in onze maatschappij. En terecht. Micheline Duysens, kandidaat op de N-VA lijst voor de komende verkiezingen en gemeenteraadslid Stefan Van den Heuvel (N-VA), willen daarom dat de gemeente intekent op de Vlaamse huisdiersticker. Die informeert in één oogopslag over de aanwezigheid van dieren in noodgevallen zoals een woningbrand. “Ik heb zelf een hond waaraan ik enorm gehecht ben en wil dan ook elk risico uitsluiten. De sticker maakt het voor de brandweer gemakkelijker om huisdieren tijdig te redden,” aldus Micheline.

In één op de vijf Vlaamse huishoudens loopt een hond rond en in één op vier een kat. De Gemeentemonitor geeft aan dat er in Schilde 7998 huishoudens zijn. Als we die cijfers doortrekken, wil dat zeggen dat er 1.600 gezinnen met een hond en 2000 gezinnen met een kat in Schilde zijn. Elk jaar worden dieren het slachtoffer van een woningbrand, CO2-vergiftiging of wateroverlast. “De sticker is een belangrijk hulpmiddel bij interventies. Niet alleen voor de veiligheid van de dieren, maar ook voor de veiligheid van de brandweer. Zij worden door de sticker geïnformeerd over mogelijk in paniek geslagen beestjes,” zegt Van den Heuvel.

De minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) lanceert nu een sticker voor alle Vlaamse gemeenten. “Dat is een goede zaak. Niet alleen voor de uniformiteit, maar ook omdat de drukkosten voor de Vlaamse overheid zijn. De gemeente Schilde moet enkel instaan voor de verdeling,” besluit Duysens.

 

 

Gazet van Antwerpen, woensdag 30 mei 2018, pagina 19.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is