Micheline Duysens: taxi tot 30% goedkoper voor jongeren

Op 14 juni 2018, over deze onderwerpen: Algemeen Beleid, Jong N-VA, Mobiliteit

Sinds het verlies van haar zoon Didier, springt Micheline Duysens in de bres voor de strijd tegen illegale taxi’s. Ze slaat nu de handen in elkaar met de taximaatschappijen en het stadsbestuur van Antwerpen om een jongerentarief te voorzien. “Dat moet de jeugd overhalen om een officiële taxi te nemen in plaats van een illegale,” zegt ze. Micheline is kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen op de N-VA-lijst in Schilde.

Met haar campagne “Samen uit, veilig thuis” voert Duysens actie rond verantwoord uitgaan en waarschuwt ze voor de gevaren van illegale taxi’s. In september 2016 verloor ze haar 25-jarige zoon Didier Bartholomeus na een rit met een illegale taxi. De chauffeur had hem na een nachtje feesten bestolen en ergens achtergelaten. In deze verschrikkelijke tragedie heeft mama Micheline de kracht gevonden om jonge mensen aan te sporen om voor elkaar te zorgen en verantwoord op stap te gaan.

Na een ontmoeting met Micheline kondigde de Antwerpse Provinciale Taxiunie een prijsvermindering voor jongeren aan. “De reden waarom jongeren een illegale taxi bestellen is vaak de prijs,” beargumenteert Micheline. Ze krijgt ook de steun van mobiliteitsschepen Koen Kennis. Het stadsbestuur keurde de tarifering goed. Vanaf 1 september kunnen jongeren vanaf 1,6 euro per km een taxi delen in plaats van 2,2 euro.

Om het initiatief ruchtbaarheid te geven, zal Micheline affiches met de boodschap “Veilig Thuis” verspreiden in discotheken en op festivals.

Het Nieuwsblad, donderdag 14 juni 2018, p. 6.

 

Het Laatste Nieuws, donderdag 17 juni 2018, p. 17.

Gazet van Antwerpen, donderdg 14 juni 2018, p. 12.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is