Naar moderne bouwvoorschriften

Op 3 februari 2017, over deze onderwerpen: Woonbeleid

 

Een doordacht bouwbeleid gaat mee met zijn tijd. Het is dan ook niet meer dan normaal dat een gemeente haar bouwvoorschriften aanpast aan de gangbare normen. “De verouderde voorschriften worden vervangen en we zorgen voor meer eenvormigheid,” zegt burgemeester Dirk Bauwens.

De huidige bouwvoorschriften zijn niet aangepast aan de moderne tijdsgeest. “Een kenmerk van goed bestuur is nadenken op lange termijn,” aldus Bauwens. “We maken dan ook werk van een langetermijnvisie die een evenwichtige, ruimtelijke en demografische ontwikkeling van de gemeente mogelijk maakt. Hiermee pakken we het probleem van de vergrijzing aan.”

Om de bewoners tijdig over te informeren over wat nieuw is, organiseert de gemeente op dinsdag 7 (van 16u tot 20u) en woensdag 8 februari (van 15u tot 20u) infomomenten. Deze gaan door in het gemeentehuis, respectievelijk in ’s-Gravenwezel en Schilde. De inwoners krijgen de kans om de plannen te bekijken en de avonden worden telkens afgesloten met een presentatie die start om 19 uur. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is