RUP Dorpskernen naar prullenmand

Op 17 mei 2017, over deze onderwerpen: Algemeen Beleid, Openbare werken, Woonbeleid

 

Onze gemeente is een van de meest aangename plaatsen in Vlaanderen om te wonen. Dat heeft alles te maken met het groene, open en leefbare karakter. Dit typerende karakter van de ‘parel der Voorkempen’ willen wij als N-VA graag behouden.

Een masterplan dat het evenwicht tussen groen, open ruimte en wonen zou bewaren werd in een nieuw ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) gegoten. Om te kunnen starten met een openbaar onderzoek werd dit op 19 december voorlopig vastgesteld door de gemeenteraad. Hierop kwamen honderden bezwaren binnen vanuit alle lagen van onze bevolking en ondernemers.

“Je kan nooit voor iedereen goed doen.” is een gekende uitspraak in de politiek, maar wanneer je vaststelt dat het draagvlak van zo’n ingrijpende plannen te klein is, dan moet je de moed hebben om een paar stappen achteruit te zetten. Dat hebben onze mandatarissen dan ook gedaan. Het college van burgemeester en schepenen heeft ondertussen beslist de gemeenteraad te vragen niet door te gaan met het huidige RUP.

Ondertussen staan wij nog steeds achter de basisprincipes zoals opgenomen in de bestaande visienota. Toch zal een flink stuk van het huiswerk opnieuw gemaakt moeten worden. Transparante communicatie naar alle belanghebbenden is daarbij een must. Zeker voor de gebieden van het Lodewijk De Vochtplein, ’t Parkske, Picardië en de Carrefour van Schilde Bergen. 

Een nieuw RUP voor het einde van deze legislatuur is niet realistisch maar op korte termijn zal het bestuur het nodige doen om toekomstige bouwaanvragen rechtszeker af te handelen.

Gazet van Antwerpen, 17 mei 2017.

Gazet van Antwerpen, 9 mei 2017.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is