Schilde, pionier in verkeersveiligheid

Op 16 augustus 2017, over deze onderwerpen: Mobiliteit, Openbare werken

Voor de verkeersdoorstroom in Schilde was het na ruim anderhalf jaar op de tanden bijten uitkijken naar het resultaat. En dat mag er zijn! En wel met een primeur: de pas heraangelegde Turnhoutsebaan (N12) in Schilde werd voorzien van fietsgeleidingslijnen die Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts op dinsdag 15 augustus zelf kwam uittesten in onze gemeente.

Eerste Vlaamse fietsgeleidingslijnen

De werken aan de Turnhoutsebaan (N12) in Schilde maakten deel uit van een grondige heraanleg richting Zoersel en is zopas terug open. Onder meer op het kruispunt met de Liersebaan werden de eerste Vlaamse fietsgeleidingslijnen geschilderd. Concreet is er een extra strook afgebakend naast het zebrapad. De strook is voorzien van een fietslogo zodat het duidelijk is dat het voor fietsers bedoeld is. De haaientanden geven aan dat de fietsers moeten uitkijken want ze hebben geen voorrang.

Fietsveilig

De fietsoversteekplaatsen werden de laatste jaren door de Vlaamse overheid weggegomd omdat ze een vals gevoel van veiligheid geven. Fietsers denken immers dat ze voorrang hebben, terwijl dat niet zo is. Met de fietsgeleidingslijnen is er nu een veilig alternatief. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is