Vrouwen van de Voorkempen #teamKathleen&Sanne

Op 6 mei 2019

Op 26 mei zijn het Vlaamse, federale en Europese verkiezingen. Vlaams Parlementslid en schepen in Schilde Kathleen Krekels (50) is opnieuw kandidaat voor het  Vlaams Parlement. Zij staat op plaats 9 van de lijst van Bart De Wever. Haar medewerkster Sanne Van Looy (28), schepen en over drie jaar burgemeester van Malle, staat op plaats 12 van de Kamerlijst, die getrokken wordt door Jan Jambon. “We zijn vastbesloten om elkaar te versterken, net zoals we dat de afgelopen jaren hebben gedaan. We gaan onze regio op de kaart zetten. Ook in Brussel.”

 

In het bureau dat de Kempense dames in Brussel delen, wordt er druk gewerkt aan het Vlaams onderwijs. Kathleen is de spreekbuis van leerlingen, leerkrachten en directeurs in het Vlaams Parlement, Sanne haar rechterhand achter de schermen.
“Kathleen is een warme vrouw die elke bezorgdheid, klein of groot, ter harte neemt. Daar neem ik een voorbeeld aan”, zegt Sanne. Ook Kathleen is, ondanks haar strijd tegen borstkanker, vastberaden voor de campagne. “De komende maanden samen campagne gaan voeren is de kers op de taart van een goede samenwerking. Samen sterk op de twee niveaus”, zegt Kathleen. Samen voor toponderwijs in Vlaanderen Kathleen en Sanne willen vanuit de twee parlementen werken aan een beter Vlaanderen, aan toponderwijs voor onze
Vlaamse jongeren. “Vlaanderen is een kenniseconomie. En in een kenniseconomie is de massa in ons hoofd de belangrijkste grondstof. Ik wil mijn werk voor het onderwijs heel graag verderzetten in het Vlaams Parlement”, zegt Kathleen. “ Een aantal bevoegdheden over onderwijs zitten nog federaal. De leerplicht bijvoorbeeld. Door de leerplichtleeftijd te verlagen naar vijf jaar wil ik ervoor zorgen dat kleutertjes die thuis onvoldoende Nederlands spreken, de taal in de kleuterklas kunnen leren en zo naar de lagere school kunnen gaan zonder taalachterstand”, vult Sanne aan.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is