Communicatieschepen Kathleen Krekels over het imago van de gemeente

Op 4 januari 2017, over deze onderwerpen: Communicatie

Het communicatieonderzoek leert niet alleen hoe de inwoners van Schilde – ’s-Gravenwezel hun gemeente percipiëren, maar ook dat het globale rapport wat betreft de communicatie uitstekend is.

De bewoners van Schilde – ’s-Gravenwezel omschrijven hun gemeente met de adjectieven ‘rustig’, ‘aangenaam’, ‘groen’, ‘elitair’ en ‘vergrijsd’. Op basis van de antwoorden van meer dan 800 burgers werd een woordenwolk gevormd. “Dat Schilde – ’s-Gravenwezel een groene gemeente is, daar kan ik me zeker in vinden,” reageert Krekels. Het ‘elitaire’ karakter schrijft Kathleen Krekels toe aan de kleine dorpskernen met de onmiddellijke toegang tot woon- en villawijken. “We zetten in op jonge mensen en gezinnen via het ruimtelijk uitvoeringsplan dorpskernen,” voegt de schepen eraan toe.

Uit het onderzoek blijkt ook dat de papieren brochure 2970info door 70% van de inwoners gelezen wordt en dat de meerderheid er zeer tevreden over is. “Het is goed om te beseffen dat het papieren tijdperk niet voorbij is nu alles meer en meer digitaal wordt,” besluit Krekels. Ook de website van de gemeente schilde.be krijgt een tevredenheidsscore van 92%. Met de website Schilde Schittert wil de gemeente een transparant beleid voeren, al is er minder interesse dan verwacht.   

Lees het volledige artikel hier

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is