Kathleen Krekels

Vlaams parlementslid en Schepen bevoegd voor cultuur&bibliotheek, onderwijs, jeugd, gezinnen, senioren, toerisme en evenementen

Het bewogen jaar 1968 bracht Kathleen Krekels naar de prachtige gemeente Schilde – ’s-Gravenwezel. Sindsdien smaakt ze daar de sfeer, de groene omgeving en het dorpsgevoel. Ze leeft er samen met haar lieve man en drie fantastische kinderen. Wanneer ze er even tussenuit wil zijn, begeeft Kathleen zich met haar fiets of te voet naar het pad rond de antitankgracht om te genieten van de natuur die er naargelang de seizoenen mooi varieert. 

In haar vrije tijd is Kathleen het liefst bij haar gezin of in het gezelschap van een goede historische roman. Op culinair vlak bezondigt ze zich graag aan heerlijke gerechten uit de Italiaanse keuken en een goed glas wijn. Haar interesses vallen samen met de bevoegdheden die ze als schepen heeft: cultuur&bibliotheek, onderwijs, jeugd, gezinnen, senioren, toerisme en evenementen.

De mensen die Kathleen kennen, omschrijven haar als een empathisch en sociaal voelend persoon met veel zin voor rechtvaardigheid. Ze gelooft sterk in de kracht van mensen en het creëren van een draagvlak om projecten te verwezenlijken.

Sinds 2002 is Kathleen lid van de partij. Sinds ze Vlaams parlementslid is en schepen in de gemeente, staat Kathleen op en gaat ze slapen met politiek. De interesse werd gevoed door haar engagement, het voorzitterschap van de vrouwenbeweging van ’s-Gravenwezel en haar politieke roots via haar grootvader. Hij is verschillende jaren gemeenteraadslid en schepen geweest. Zijn grote kracht was het luisteren naar de inwoners en het openstaan voor goede voostellen, zelfs vanuit de oppositie. Dat is voor Kathleen een belangrijke voorwaarde voor elke politicus. Als schepen heeft ze de afgelopen jaren ingezet op meer samenwerking en inspraak en op de versterking van het sociaal weefsel. Ze realiseerde een nieuw elan op vlak van cultureel aanbod en bouwde de bibliotheek uit tot een belevenisbibliotheek. Op vlak van onderwijs versterkt ze het onderwijsforum via het flankerend onderwijsbeleid.