Kathleen Krekels (N-VA): We passen de bib aan de huidige tijd aan

Op 18 januari 2018, over deze onderwerpen: Toerisme en cultuur

De bibliotheek van Schilde staat voor grote veranderingen. De kerntaak van openbare bibliotheken wordt immers in vraag gesteld. “We herdenken de bibliotheek. De bib is allang geen ruimte meer vol met kasten met logisch geordende boeken die wachten op een ontlener. Wil de bibliotheek relevant blijven, dan focust ze zich op de huidige noden en verwachtingen van de bibliotheekgebruikers,” zegt schepen van Cultuur Kathleen Krekels.

 

Tijden van traditionele bib voorbij

Bibliotheken hebben al lang niet meer het monopolie op de toegang tot informatie. De digitalisering daagt de kern van de bibliotheekwerking uit. Zoekmachines hebben het speurwerk in de bibliotheekgangen vervangen. “De bibliotheek moet beantwoorden aan de huidige tijdsnoden,” zegt Kathleen Krekels. “Daarom steken we de bib in een nieuw jasje: dat van de belevensibibliotheek.”

 

Belevenisbibliotheek

De bibliotheek moet zich aanpassen aan de nieuwe realiteit. “Daarom herdefiniëren we de bib als een ontmoetingsplek. Onze inwoners zullen er niet alleen boeken kunnen lenen, maar evengoed terecht kunnen om te studeren of tot rust te komen in een leeshoek,” licht de schepen toe. “De dienstverlening en de nadruk op klantvriendelijkheid blijven de rode draad.” 

Bron: Gazet van Antwerpen, donderdag 18 januari 2018, p. 16.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is