Klassieke kunst in dialoog met hedendaagse kunst

Op 13 december 2016, over deze onderwerpen: Toerisme en cultuur

Bij de nieuwe tentoonstelling in het Museum Albert Van Dyck fietsen klassieke werken en hedendaagse kunst vrolijk door elkaar. De expo Schilde Kiest Kunst wordt georganiseerd door de gemeente Schilde – ’s-Gravenwezel in samenwerking met de provincie Antwerpen en loopt van 3 december 2016 tot en met 31 maart 2017. “De tentoonstelling verbindt kunst van verschillende tijden en strekkingen, van eerder klassiek en heel realistisch naar veruit modern met een eigen realiteit,” zegt cultuurschepen Kathleen Krekels.

Uitingen van cultuur zijn verbonden met de realiteit en hoe mensen die ervaren. De provincie stelde dan ook een participatieve tentoonstelling voorop. “De gemeente heeft voor deze gelegenheid een selectie laten maken waarbij we ze bij veertig inwoners van Schilde te rade gingen,” vertelt gedeputeerde Luk Lemmens. Uit zo’n 2500 kunstobjecten kon ieder volgens zijn of haar favoriete werk kiezen, Schilde Kiest Kunst.

De verschillende subjectieve belevingen van de werkelijkheid door diverse kunstenaars vertolkt zich in een grote verscheidenheid aan kunstwerken. Deze gaan tijdens de tentoonstelling in dialoog met Albert Van Dyck, de kunstenaar naar wie het museum vernoemd is, en voor wie de landschappen van de gemeente Schilde – ’s-Gravenwezel als inspiratie dienden. “Zo laten we de veelzijdigheid van kunst tot uiting komen,” besluit Krekels. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is