Kwalitatieve naschoolse opvang gerealiseerd!

Op 13 januari 2017, over deze onderwerpen: Onderwijs

Voor de scholen kon 2017 starten met een positieve noot. Schepen van Onderwijs Kathleen Krekels tekende in samenwerking met de basisscholen van de gemeente een duurzame oplossing uit voor de opvang van leerlingen voor en na de schoolbel. “De nieuwe werking, die de Landelijke Kinderopvang op zich neemt, zal operationeel zijn vanaf het nieuwe schooljaar in september 2017,” zegt Kathleen Krekels.

Scholen tevreden

De directies van de scholen juichen de nieuwe regeling toe en zijn zeer tevreden dat ze zich niet meer hoeven te bekommeren over de administratieve rompslomp die komt kijken bij het organiseren van voor- en naschoolse opvang. “Het is immers niet vanzelfsprekend om voldoende personeel te vinden voor de opvang van leerlingen na de school,” verduidelijkt Krekels. “Het personeel dat instaat voor de voor- en naschoolse opvang worden maar enkele uren per dag ingezet op tijdstippen die niet populair zijn. Daar hoeven de scholen zich nu geen zorgen meer over te maken.”

Variabele kostprijs

De opvang wordt in alle scholen gewaarborgd van 7.30u tot 18u en op woensdag tot 15u. De gemeentelijke bijdragen voor alle scholen worden gebundeld, de overige kosten zijn ten laste van de ouders: 1 euro per begonnen halfuur in voor- en nabewaking en een toelage van 80 eurocent voor het middagtoezicht. “De helft van deze kosten is fiscaal aftrekbaar, met een maximum van 12 euro per dag. We voorzien bovendien in een korting voor ouders die meerdere kinderen laten nablijven. Ouders die het financieel moeilijker hebben, komen in aanmerking voor een sociaal tarief,” legt Krekels uit. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is