Politieke babbel met Zuhal Demir

Op 10 september 2017, over deze onderwerpen: Activiteiten en afdelingswerking, Algemeen Beleid, Sociaal beleid en welzijn

Op zondag 10 september kwam niemand minder dan Zuhal Demir, staatssecretaris voor Armoedebestrijding, Gelijke Kansen, Personen met een beperking, Grootstedenbeleid en Wetenschapsbeleid voor een 60-tal enthousiastelingen naar onze afdeling! Als kersvers staatssecretaris lichtte ze op een interactieve wijze haar indrukken en politieke ervaringen toe.

Beginnen deed ze uiteraard met de actualiteit en de verwijten aan haar adres dat ze een ‘wit masker’ zou dragen. Dat is een verwijt dat regelrecht indruist tegen onze waarden, een verwijt dat niet alleen aan Demir zelf gericht is, maar aan iedereen die andere keuzes maakt dan degene die hen zijn voorgeschreven door hun huidskleur, afkomst of geloof.

“Geen versnippering, maar één vereniging die alle mensen ter harte neemt.” Dat is de kern van haar visie rond Unia en andere mensenrechtenverenigingen. Bij onze buren in Nederland is dat vandaag al het geval. Eindigen deed Zuhal met een toelichting op het beleid rond mensen met een beperking. En de setting van ‘het Vriendenhuis’ was daar ideaal voor! 

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is