Turnhoutsebaan in Schilde krijgt grondige facelift

Op 5 februari 2016, over deze onderwerpen: Openbare werken

Vanaf half maart 2016 wordt een groot deel van de Turnhoutsebaan (N12) in Schilde heringericht. Concreet gaat het om een heraanleg van het wegdeel tussen het kruispunt met de Wisselstraat en de gemeentegrens met Zoersel. De realisatie van de werken is gepland voor mei 2017. Schepen van Openbare Werken Peter Mendonck is tevreden dat de plannen eindelijk uitgevoerd zullen worden.

 

 

Bevordering verkeersveiligheid

We willen werk maken van verkeersveiligheid. De twee kruispunten waar veel ongevallen gebeuren – het kruispunt Turnhoutsebaan en Lierselei, en het kruispunt Turnhoutsebaan en Waterstraat – worden heraangelegd en voorzien van verkeerslichten. Ook moet de heraanleg tegemoet komen aan de veiligheid van fietsers. Nu is de Turnhoutsebaan niet overal voorzien van een veilig fietspad, maar daar komt verandering in, zegt Peter Mendonck. “Na de werkzaamheden zullen fietsers tussen Zoersel en de Liersebaan over een vrij liggend fietspad kunnen rijden, volledig gescheiden van de rijbaan. Er komen ook veilige oversteekplaatsen.”

 

Een nieuw gelaat voor Schilde

Met de herinrichting realiseren we een poorteffect: in het centrum wordt de weg smaller zodat het voor de autobestuurder duidelijk wordt wanneer hij de bebouwde kom betreedt. Het centrum zal ook meer het karakter krijgen van een laan door de aanleg van nieuwe bomen. Ook komt er een aparte buslaan tussen de Liersebaan en de Prins Boudewijnlaan.

 

Gefaseerde werken moeten hinder vermijden

We willen de Turnhoutsebaan maximaal openhouden voor doorgaand verkeer. Daarom laten we de werken in verschillende fases verlopen. Er werd een bereikbaarheidsadviseur aangesteld om de hinder voor handelaars zo veel mogelijk te beperken.

 

Het artikel in de Gazet Van Antwerpen kan u in bijlage lezen of door hier te klikken.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is